Soluții rentabile pentru productivitatea în serie

Poate că cea mai cunoscută soluție pentru aplicații în serie este un ansamblu cu pivot. Introducerea unuia pe o platformă CNC permite încărcarea multiplă a numeroase componente într-o singură configurare. NIKKEN oferă o gamă de mese rotative adaptabile pe axa a 4-a și combinații de suport TAT pentru a se asigura că nu există limitări în ceea ce privește dimensiunea componentei.

Ansamblurile modulare standard ale NIKKEN sunt disponibile într-o gamă de lungimi pentru a satisface cele mai multe cerințe (500mm, 750mm și 1000mm ca standard). Precizie fabricată folosind o gamă de oțel sau aluminiu, soluțiile noastre sunt perfecte pentru practic orice mașină-unealtă și lungimea și capacitatea patului. Toate pivoturile noastre standard sunt proiectate și disponibile pentru a se monta și se potrivește direct pe gamele noastre rotative de masă compacte care includ NCT200, CNC202 sau CNC260 (altele pot, desigur, să fie adaptate pentru a îndeplini orice astfel de cerință). Pentru a spori aria de aplicare a oricărui element montat, NIKKEN poate oferi, de asemenea, diverse opțiuni și opțiuni pentru menținerea lucrului, pentru a permite diversitatea și adaptabilitatea pentru diferite părți și componente.

O soluție populară și dovedită, care a fost furnizată multor clienți, este să încorporeze un sistem de șine pe placa de șurub care poate permite prelucrarea pe 6 fețe. Această opțiune și capacitate măresc masiv productivitatea. Efectiv mai multe componente pot fi încărcate pe ambele părți ale canelurii, dar montate pe fețe opuse. Acest lucru permite prelucrarea a 3 laturi pe o față a canelurii și a celor 3 laturi rămase pe următoarea față (operația una și două într-un singur set).

Acesta este un exemplu tipic al unei astfel de configurări. Patru componente sunt ținute și prelucrate împreună cu două părți care se desprind de fiecare dată când ciclul este finalizat. Acest lucru permite mașinii să funcționeze mai mult și oferă operatorului oportunitatea și scopul de a efectua lucrări suplimentare în ciclu.

Studiu de aplicare

O instalare recentă la TWM Technology demonstrează perfect puterea și beneficiile incredibile ale încărcării cu mai multe piese cu o canelă. Inițial prelucrând un total de 28 de componente pe zi, compania a ales să investească într-o soluție cu șurub care a dus la o creștere incredibilă la 224 de componente pe zi! În cele din urmă, această soluție a eliminat cerința potențială pentru ca clientul să fie nevoit să achiziționeze mai multe utilaje pentru a satisface cerințele.

Pentru componentele mai mici, NIKKEN dispune de o gamă completă de soluții compacte multifuncționale Trunnion. Acestea, împreună cu capacitatea de a oferi mese rotative atât pe o singură axă, cât și pe două axe, cu până la 4 ieșiri ale axului, pot crește în mod substanțial durata de funcționare a mașinii. Deși, de fapt, crește timpul de funcționare al procesului total prin introducerea de arbori multipli, plăci și suporturi compacte multi-fațete (acolo unde este necesar), este posibil să se reducă considerabil timpul efectiv al ciclului și costul pieselor și componentelor individuale.

Masele și soluțiile noastre rotative pot juca un rol masiv în îmbunătățirea eficienței producției!

Orice mașină-unealtă poate beneficia de o axă suplimentară. O masă cu o singură axă (CNC) adaptată pentru încărcare multiplă permite posibilitatea de a prezenta mai multe componente la axul mașinii într-un singur ciclu. Prin adăugarea unui tabel cu două axe (5AX), mașina-unealtă în cauză este capabilă instantaneu de prelucrare pe cinci fețe într-o singură operație. Acest lucru reduce timpul de configurare, ajută la eliminarea erorilor de încărcare și, prin urmare, contribuie la economii potențiale suplimentare în ceea ce privește prelucrarea și resturile.

ÎNTREBĂ EXPERȚII

Intreaba acum