TWM Technology

Creșterea productivității - Creșterea de aproape 800% realizată pe măsură ce colaborarea oferă creșteri de productivitate

TWM Technology este lider în proiectarea și fabricarea pachetelor și componentelor metalice ermetice de ultimă generație. Pedigree-ul lor de 30 de ani și continuitatea în management asigură cunoașterea și experiența aprofundată în centrul a ceea ce fac, oferind clienților soluții totale, de la proiectare pentru fabricare până la livrarea de produse de precizie în termene stricte.

Jez Pring, TWM Engineering Manager, a abordat NIKKEN Kosakusho Europe Ltd. pentru a investiga o modalitate de îmbunătățire a proceselor de producție pentru a îndeplini cerințele de volum crescând ale unuia dintre clienții lor. Procesul în cauză a implicat încărcarea și prelucrarea unei componente complexe, necesitând 12 schimbări ale sculei, câte o parte la un moment dat. Această operație specială a necesitat ca un operator să fie prezent pentru a încărca și descărca fiecare piesă, folosind o capacitate valoroasă de mașini-unelte. Privind diferitele opțiuni deschise pentru TWM, sa luat decizia de a adopta o abordare multi-încărcare pentru a încerca să reducă operațiunile necesare pentru finalizarea producției. Cunoscând reputația NIKKEN pentru calitate și precizie, TWM l-a invitat pe Andrew Bould, inginerul avansat de fabricație al lui Nikken, să vină și să discute despre opțiunile disponibile pentru a ajuta TMW să îmbunătățească toate aspectele procesului de prelucrare.

MASA ROTATIVĂ CNC202 CU CONFIGURARE TAT170N ȘI FIXARE TRUNNION.

Abordarea luată a fost de a analiza unde se pot face economii și de a proiecta o soluție pentru a maximiza eficiența fără compromisuri în ceea ce privește calitatea componentelor. Andrew a vizitat TMW și a colaborat cu aceștia pentru a dezvolta soluția optimă, aceasta fiind o masă rotativă CNC202 completă cu un TAT170N și un dispozitiv de montaj montat. Acesta a fost un efort real al echipei, Andrew furnizând principiul inițial și Jez proiectând exploatația de lucru - atunci când a fost pus laolaltă, acest lucru a permis încărcarea multiplă a pieselor, reducând numărul de operațiuni, avansurile necesare procesului fiind îndeplinite și depășite.

Înainte de a implementa abordarea multi-încărcare, fiecare componentă a durat în medie 16 minute fiecare pentru a se fabrica folosind o procedură complet echipată, cu o rată de producție zilnică tipică de 28 de unități. După abordarea cu încărcare multiplă cu masa rotativă CNC202 și pivotul a fost implementat timpul mediu de prelucrare pe piesă a scăzut la 2,5 minute, cu o rată zilnică de producție acum la 216 părți. În plus față de producția crescută de producție, noua abordare a dus la utilizarea de 14 ore a mașinilor-unealtă fără pilot, eliberând un mașinar calificat pentru a participa la operațiuni suplimentare în cadrul atelierului.

Reflectând asupra proiectului, Jez a comentat: „Lucrarea cu Andrew Bould și NIKKEN pentru a proiecta soluția optimă pentru nevoile noastre a avut un impact imens asupra productivității acestei aplicații. Bazându-se pe expertiza stabilită a NIKKEN și pe calitatea produselor de neegalat, împreună cu cunoștințele aplicației TWM, a rezultat un parteneriat de neegalat, care va lucra cu siguranță la proiecte viitoare ”.