Straight Line Engineering

Înființată în 1979, Straight Line Engineering este un furnizor important de scule de precizie pentru orice proces de formare la cald sau la rece. Aliați, dar fără a se limita la industria aerospațială, au experiență în proiectarea, gestionarea proiectelor și fabricarea multor forme de scule de imprimare.

Companiile de servicii din industriile de înaltă precizie, cum ar fi industria aerospațială, solicită furnizorilor să ofere standarde de calitate exigente. Linia dreaptă se confrunta cu probleme cu finisarea suprafeței componentelor și durata de viață scăzută a sculei, ceea ce credeau că se datorează performanțelor mandrinelor lor ER Collet existente și au invitat NIKKEN să investigheze și să ofere o soluție.

NIKKEN, împreună cu inginerii de la Straight Line, au identificat rapid o aplicație în care acest lucru a fost deosebit de evident și s-a orientat spre soluționarea problemelor. Componentele sculelor de prelucrare prelucrate sufereau de profile inexacte și finisaje de suprafață sub-standard, fiind cauzate de devierea sculei datorită performanței slabe a mandrinelor ER Collet existente. Acest lucru a devenit evident înainte de expirarea duratei de viață a sculei de tăiere din carbură, rezultând necesitatea înlocuirii sculelor de tăiere înainte de a fi necesar. Pentru a depăși problemele legate de finisare, componentele au trebuit să fie supuse unui proces suplimentar de șlefuire, amestecare și lustruire pentru a îndeplini toleranțele de producție, ceea ce a crescut timpul de producție și a redus eficiența.

FOTOGRAFIA DE MAI SUS AFIȘĂ PAȘII FIZICI LĂSAȚI DE DEFLECȚIA CUTTER. INSTRUMENT CARBID DEȚINUT ÎN CHUCK STIL ER. ACEST COMPONENT AR FI NECESARĂ PLATIREA, AMESTECAREA ȘI Lustruirea

FOTOGRAFIA DE MAI SUS ARĂTĂ COMPONENTELE CU GEOMETRIA FINALIZATĂ CORECT. INSTRUMENT CARBID DEȚINUT ÎN NIKKEN SLIM CHUCK. ACEST COMPONENT NU AR NECESITA APLICAREA, AMESTECAREA SAU Lustruirea

Soluția oferită de NIKKEN a fost să înlocuiască mandrinele ER cu jaluzele NIKKEN Slim Chuck. Câștigurile de performanță au fost imediate, cu zero timpi de prelucrare a devierii sculei reduse și profilul și finisarea suprafeței realizate nu au necesitat un proces de finisare suplimentar. Durata de viață a sculei a fost, de asemenea, mărită, beneficiul suplimentar al unui proces de lustruire anterior nu mai fiind o cerință.

Aceste creșteri de performanță sunt direct legate de caracteristicile superioare de design incluse în designul mandrinei NIKKEN. Adoptarea unei metode de împingere a conicității de 8 grade și a umărului plat pe colier are ca rezultat dublul puterii de prindere a unui design de coletă cu față conică de 16 grade, fără riscul ca coleta să se „balanseze” în suportul sculei. Acest lucru are ca rezultat o metodă de prindere extrem de precisă, precisă și sigură, oferind rezultate imbatabile în peste 1 milion de aplicații la nivel global.

Remarcând rezultatele, Andrew Greenwood de la Straight Line Engineering a spus:

GAMA DE PRODUSE NIKKEN SLIM CHUCK

În afară de îmbunătățirile identificate în acest proiect, sunt mult mai multe implicații implicate, schimbarea la un mandrin echilibrat NIKKEN pentru această aplicație a realizat o îmbunătățire generală

ANDREW GREENWOOD, STRAIGHT LINE ENGINEERING