CAPACITATEA 5-AXE LA CAMBRIDGE PRECISION LIMITED

Când Cambridge Precision Limited a trebuit să își extindă capacitatea de producție, au avut de ales, fie o mașină-unealtă dedicată cu 5 axe, fie un centru de prelucrare vertical cu o masă rotativă separată, complet integrată pe 5 axe.

După evaluarea critică a soluțiilor alternative, s-a luat decizia de a achiziționa un centru de prelucrare vertical Doosan cu o masă rotativă NIKKEN 5AX-201 complet integrată, o soluție care s-a aflat „cu capul și umerii peste restul”, a comentat Richard Hobbs, directorul de precizie Cambridge. „Unul dintre principalele motive pentru a merge pe această rută este flexibilitatea pe care ne-o oferă această soluție; cu masa cu 5 axe la un capăt, este posibil să faceți lucrări simple pe 3 axe în timp ce masa este încă in situ, iar dacă este nevoie de patul complet al mașinii, masa poate fi îndepărtată cu ușurință.”

Capacitatea completă de prelucrare cu 5 axe se afla la orizont de ceva vreme și s-a luat decizia de a implementa tehnologia după ce a vizitat un eveniment Open House la nou-deschisul NIKKEN Innovation Center Europe (NICe) în februarie 2016.

Primul pas a fost instalarea unui NIKKEN 5AX-201 pe un centru de prelucrare existent, integrarea completă fiind realizată de NIKKEN pentru a oferi o capacitate reală de prelucrare simultană pe 5 axe.

În plus față de calitatea superbă a produselor NIKKEN, serviciul lor a fost unul fără egal - „ne place să ne ocupăm de fapte, iar NIKKEN are o abordare directă, fără prostii, de a face afaceri. Toate soluțiile și abordările care au fost recomandate au funcționat exact așa cum ne-am așteptat, combină acest lucru cu un produs excelent și aveți o relație câștigătoare care va dura cu siguranță mult timp ”, a comentat Richard.

În timp ce eficiența procesului și fabricarea cu un singur succes sună excelent, numai atunci când se realizează impactul asupra afacerii se poate demonstra adevărata valoare. Cambridge Precision fabrică o anumită componentă pentru un client de câțiva ani, dar din motive economice lucrarea a fost depusă în China pentru a reduce costurile. Această mișcare, deși atractivă pe hârtie, s-a dovedit în curând nepotrivită din mai multe motive și clientul s-a adresat Cambridge Precision pentru a vedea dacă se poate face ceva pentru a îmbunătăți eficiența și a reduce costurile. Datorită capacităților cu 5 axe care au fost introduse, piesa care a fost produsă în mai multe configurări pe o mașină de frezat orizontală putea fi acum fabricată într-o singură operație în mai puțin de un sfert de timp pe un centru de prelucrare vertical.

Rezultatul acestei îmbunătățiri unice a procesului este că fabricarea unei componente și valoarea ulterioară a lanțului de aprovizionare au fost refăcute în Marea Britanie, protejând locurile de muncă și rămânând înaintea curbei datorită aplicării tehnologiei și celor mai bune practici.

Implementarea prelucrării complete pe 5 axe a fost o adevărată deschidere a ochilor pentru inginerii de la Cambridge de precizie - componentele care ar fi fost fabricate anterior în mai multe configurări pentru a include operații de strunjire și frezare sunt acum fabricate într-o singură operație, tăind timpul ciclului dramatic. „Având funcționalitatea pe 5 axe pe mașinile noastre unelte înseamnă că puteți rupe cărțile de reguli”, a declarat directorul de producție Nick Raven. „Lucrurile pe care le-am învățat în calitate de ucenic inginer le-au pus capul - acum putem atinge aceeași geometrie și toleranțe abordând lucrarea într-un mod total diferit, reducând numărul de aranjamente și reducând dramatic timpul de ciclu.”

Creșterea productivității atelierelor a dus la necesitatea implementării programării off-line pentru cele trei mașini de măsurat coordonate CNC ale companiilor. „Odată cu creșterea volumului și complexității componentelor produse, a trebuit să investim în eficiența instalațiilor noastre de inspecție”, a spus Richard. „Loturile de componente care obișnuiau să producă zile sunt acum finalizate în câteva ore, cu niveluri de precizie îmbunătățite datorită repetabilității meselor rotative NIKKEN”.

Înaintând, părerea echipei de management Cambridge Precision este că fiecare mașină-unealtă nouă pusă în aplicare va avea o capacitate de 5 axe, „flexibilitatea de a avea un centru standard de prelucrare verticală cu capacitate de 5 axe înseamnă că putem răspunde cerințelor clienților rapid și să ofere cea mai rapidă schimbare posibilă chiar și pentru cele mai complexe componente - de ce ne-am gândi la altceva? ”

Cambridge Precision a primit recent statutul de „Potrivit pentru Nuclear”, recunoscându-i că au nivelul de excelență necesar în procesele lor pentru a licita pentru muncă în lanțul de aprovizionare nucleară civil. Acest lucru, împreună cu un angajament total față de calitate și cele mai bune practici, a însemnat că acestea sunt bine plasate pentru a profita de cererea continuă de componente prelucrate cu precizie de înaltă calitate.

CAMBRIDGE PRECISION LIMITED NIKKEN MASA ROTATIVA