Aerospațiale

Portscula NIKKEN X-Treme a fost special dezvoltată pentru prelucrarea rapidă și fiabilă a componentelor din aliaj de titan întâlnite frecvent în aplicațiile aerospatiale.

Componentele din titan nu sunt ușor de prelucrat rapid, iar procesul cauzează frecvent distrugerea sculelor, utilizatorii confruntându-se frecvent cu deplasarea axială a sculei în portsculă, cu pierderea costisitoare datorită creării rebuturilor..

X-Treme dispune de un sistem capsulat de strângere complet sigiliat care funcționează în combinație cu un sistem patentat de securizare a cozii sculei. Aceste dezvoltări nu numai că garantează poziționarea exactă a sculei, dar și elimină mișcarea axială în timpul așchierii. Stabilitatea și capacitatea de prindere a portsculei a cozii sculelor de frezare sunt atât de sigure încât și cele mai grele prelucrări în titan sunt fiabile și fără vibrații, chiar și la rate mari de îndepărtare volumelor de material.

Combinat cu o soluție de așchiere dedicată, X-Treme Chuck îndeplinește toate așteptările, prelucrând aliajul de titan la o adâncime crescută și cu o viteză record.

X-Treme a fost deja adoptat în mai multe companii de top care prelucreză structuri aero din titan sau prelucrează motoare și componente aeronautice ca soluția principală de așchiere grea (în unele cazuri, datorită cauza încrederii obținute în securizarea sculei așchietoare, soluția este aplicată și acum la procesele de finisare) .

Soluția a înregistrat succes în urma utilizării la companii cheie din Europa și SUA, în timp ce în Japonia, după lansarea și testare, se caută strategiil suplimentarepentru a extinde domeniul de aplicare al soluției la nivel global.